Hyvinvointimatkalla

Monipuolinen BodyArt treenaa voimaa, liikkuvuutta ja kehon tasapainoa

30.01.2018 · Sanna Tulonen

Pilatesta pitkään ohjannut Tarja Suomi selaili taannoin saksalaista lehteä, josta hän bongasi kiinnostavan lajin nimeltä BodyART® . Kokenut ohjaaja oli kiinnostunut löytämään jotain uutta repertuaariinsa, ja niinpä hän alkoi ottaa selvää lajista. Maailmalla suosittua BodyArtia ei kuitenkaan voinut opiskella vielä kotimaassa. Niinpä Pilates-ohjaaja suuntasi viime syksynä Viroon, josta löytyi lähin BodyArt-koulutus. Nyt Tarja Suomi ohjaa BodyArtia Intusiasmassa, jossa laji on löytänyt oman kannattajakuntansa.

–Itseäni lajissa kiehtoo sen monipuolisuus. Harjoitteissa treenataan voimaa, liikkuvutta ja kehon tasapainoa. Mukana on tehokkaasti kehonhallintaa ja myös sykkeen nostoa, Suomi sanoo.

Saksassa kehitetty BodyArt nojaa aasialaisiin perinteisiin, ja sen perusperiaatteisiin kuuluu feminiinisen ja maskuliinisen voiman tasapaino. Aktiivinen yang ja passiivinen yin otetaan mukaan läpi koko harjoituksen hengityksen avulla, eli tunnilla ei ole varattu näille energioille omia erillisiä osioita.

Tunnilla on kuitenkin mukana intensiivinen deepWORK® -osuus, jossa treenataan keskivartaloa ja nostetaan sykettä.

–Keskivartalon kehonhallintaosuus on ollut tunnilla ihan erityisen tykätty, Suomi kertoo.

Suomi itse kiinnittää erityisesti huomiota ylävartalon lihaksia vahvistaviin liikkeisiin.

–Talvella tulee paljon liukastumisia, ja ihmiset valittelevat että he loukkaavat ranteensa, koska ne ovat niin heikot. Oikeastaan kyse on kuitenkin siitä, että käsivoimat ovat heikot, ja käsivarsien lihakset kaipaavat kehittämistä, vinkkaa Suomi.

Energinen ja tasapainottava BodyArt sopii kokeneen ohjaajan mielestä aivan kaikille.

–Annan tunnilla liikkeille erilaisia vaihtoehtoja, niin että kukin voi muokata treenistä kevyemmän tai voimakkaamman oman fiiliksensä mukaan.

KATSO VIDEO TARJAN OHJAAMASTA BODYARTISTA TÄSTÄ LINKISTÄ.

 

 

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkattu *:llä.