Hyvinvointimatkalla

Akupisteet haltuun

01.06.2017 · Sanna Tulonen

Akupainanta on miellyttävä lisä kehon ja mielen tasapainottamiseen. Akupainannan avulla voi itse hieroa kevyesti kehon akupisteitä.

Mutta mitä ne akupisteet sitten ovat? Kyse on aivan samoista pisteistä kuin akupunktiossa, mutta painannassa niitä hierotaan kevyesti sormilla. Painannan ei kuulu tehdä kipeää! Akupisteitä on olemassa satoja ympäri kehoa. Pisteitä joihin itse ulottuu löytyy esimerkiksi jalkateristä, sääristä ja käsivarsista.

Akupainannan opit tulevat alkuaan perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä. Painannan avulla pyritään tasapainottamaan energian virtausta meridiaaneissa eli energiakanavissa. Esimerkiksi restoratiivisilla joogatunneilla meridiaaneja herätellään myös yinjooga-asanoilla. Modernin länsimaisen lääketieteen sanoin akupainannan avulla käsitellään faskiaa eli sidekudosta. Painanta on siis perinteikästä ja trendikästä yhtä aikaa.

Kreeta on saanut oppinsa akupisteiden tasapainottamiseen yinjoogaopettajan syventävässä seasonal yin -koulutuksessa, jossa tarkasteltiin yinjoogan mahdollisuuksia kiinalaisen lääketieteen näkökulmasta.

Olen saanut uutta oppia, ja haluan soveltaa sitä tunneillani. Akupainanta on näppärä lisä omasta hyvinvoinnista huolehtimisen työkalupakkiin. Se esimerkiksi tutustuttaa tarkemmin meridiaaneihin, joihin myös yinjoogan asanoilla haetaan tuntemuksia.

Painannan opit on kätevää siirtää myös osaksi omaa arkea. Akupisteitä on helppo hieroa vaikka bussimatkalla tai samalla kun katselee televisiota.

 

Kreeta Ranki on filosofian tohtori ja joogaohjaaja. Kreeta on myös perehtynyt joogafilosofiaan, ja nostaa joogafilosofian teemoja esiin myös tunneillaan. Kreeta ei näe länsimaista ja itämaista filosofiaa toistensa vaihtoehtoina vaan kokee niiden tukevan toisiaan.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkattu *:llä.