Ihmiset

Kreeta Ranki

Joogaohjaaja Kreeta Ranki

Kreetan tausta on akateemisessa maailmassa. Hän on toiminut filosofian historian tutkijana ja on koulutukseltaan filosofian tohtori. Kreeta on myös perehtynyt joogafilosofiaan, ja nostaa joogafilosofian teemoja esiin myös tunneillaan. Kreeta ei näe länsimaista ja itämaista filosofiaa toistensa vaihtoehtoina vaan kokee niiden tukevan toisiaan. Hänen joogaan liittyvistä ajatuksista voi lukea myös hänen blogistaan.

Jooga on ollut osa Kreetan elämää jo teini-iästä saakka. Sammumaton tiedonjano sai hänet kouluttautumaan joogaohjaajaksi (nykyään RYT-500). 200-tuntisen joogaohjaajan peruskoulutuksen lisäksi hän on suorittanut mm. J. Brownin terapeuttisen joogan opettajakoulutuksen, ja täydentänyt opintojaan etenkin yinjoogaan, terapeuttiseen joogaan ja yangjoogaan keskittyvillä opinnoilla.

Kreeta on kokeillut monia joogatyylejä ja erilaisia tapoja tehdä harjoitusta. Yhtenä hänen tärkeimmistä oivalluksistaan on ollut asanaharjoittelun suorittamisesta pois oppiminen. Kreetan matka asanaharjoittelussa onkin kulkenut ulkoisesta suorittamisesta kohti lempeää harjoitusta, jossa painopiste on hyväksyvässä tietoisessa läsnäolossa ja asanoiden herättämissä tuntemuksissa niiden ulkoisen muodon sijaan. Tämä on se ydinajatus, jonka Kreeta haluaa tunneillaan välittää. Kreetan ohjaustyyliä onkin kehuttu erityisen rauhoittavaksi – hänen tunneillaan on mahdollista löytää uudenlaista hyväksyvää suhtautumista omaan kehoon, tehdä tilaa mieleen sekä lisätä kokonaisvaltaista tasapainon ja hyvinvoinnin kokemusta.

Ohjaa tunteja