Hyvinvointimatkalla

Rakkaalla aurinkotervehdyksellä on monta muotoa

27.03.2018 · Sanna Tulonen

Jokainen joogatunnilla kävijä tutustuu nopeasti aurinkotervehdykseen. Aurinkotervehdys eli sanskriitiksi Sūrya Namaskāra on koko kehoon vaikuttava 12 asennon asanasarja, josta on useita erilaisia versioita.

–Aurinkotervehdys on kaikenkattava harjoitus, jossa kehon jokainen nivel on liikeessä. Kun tuttu sanonta kuuluu, että omena päivässä pitää lääkärin loitolla, niin minä sanoisin niin, että aurinkotervehdys päivässä pitää lääkärin loitolla, kuvailee joogaohjaaja Susan Heijari.

Asanasarjassa liikkeet sidotaan toisiinsa hengityksen avulla. Siksi voikin sanoa, että aurinkotervehdys on liikettä flow’n kanssa. Kaikkein paras hetki aurinkotervehdykselle on aamu, tervehditäänhän sen myötä aurinkoa.

–Eri joogatyyleillä on omat versionsa aurinkotervehdyksestä. Kun esimerkiksi VinyasaFlow’n aurinkotervehdyksessä polvet ovat tietyssä kohtaa suorassa, niin Shivananda-versiossa puolestaan mukaan tulee polvien koukistus. Sarjasta löytyy sekä vaativampia että kevyempiä vaihtoehtoja, Heijari kertoo.

Aurinkotervehdys on niin olennainen osa joogaharjoitusta, että se saa runsaasti toistoja osakseen. Siksi onkin tärkeää oppia sen tekniikat oikein.

–Etenkin olkapäiden ja polvien asennot kannattaa opetella oikein, jotta asanasarja vaikuttaa kehoon toivotulla tavalla, Heijari painottaa.

Asiakkaiden toiveesta Intusiasma järjestää aurinkotervehdykselle oman workshopin.

–Workshopissa pääsee syventymään tekniikan hiomiseen. Harjoitukset tehdään rauhassa, eli kyseessä ei ole hikijumppa, Heijari sanoo.

Workshopissa lauantaina 21.4. klo 13.00-15.30 tutustutaan syvemmin aurinkotervehdys-asanasarjaan. Asanasarjasta opitaan workshopissa erilaisia versioita, joista voit valita itsellesi sopivan päivittäiseen harjoitukseen. Jokainen asento käydään läpi yksityiskohtaisesti niin fyysisellä kuin henkisellä tasolla. Myös soturit kuuluvat mukaan aurinkotervehdykseen VinyasaFlow’ssa.

Workshop sopii kaikille joogasta kiinnostuneille liikunnanharrastajille. Ohjaajana joogaohjaaja Susan Heijari.

Ilmoittaudu mukaan ja vahvista paikkasi maksamalla kurssi studiollamme tai verkkokaupassa.

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkattu *:llä.