Ihmiset

Sanna Spohr

Health Coach -kouluttaja, LitM, KTM Sanna Spohr

Sanna Spohr on ammatticoach ja kouluttaja, joka tunnetaan kyvystään hahmottaa laajoista kokonaisuuksista ydinasiat käytännönläheiseen muotoon. Hän toimii Health Coach Academyn pääkouluttajana sekä tiiminvetäjänä.  Ennen kaikkea Sanna kokee olevansa inspiroija, jonka missiona on uuden standardin luominen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin aatteen ympärille. Health Coach Academyn puitteissa hän yhdistää intohimon kohteitaan aina hyvinvoivasta elämäntavasta vastuulliseen markkinointiin sekä valmentavaan johtajuuteen asti.

Ensimmäisen kerran Sanna huomasi konkreettisesti, miten kaikki valinnat vaikuttavat terveyteen sairastuttuaan 15-vuotiaana vyöruusuun. Toisaalta keho osoitti myös hienon kykynsä parantua saatuaan siihen mahdollisuuden. Toinen havahtuminen seurasi alle kolmekymppisenä: vaikka elämä näytti ulkoisesti hyvältä, sisäisesti olo tuntui tyhjältä. Takataskussa oli kunniamaininnoin suoritettu kansainvälisen johtamisen MBA-tutkinto Yhdysvalloista sekä hänen valmentamansa tanssijoukkueen kanssa saavutetut kaksi MM-mitalia, mutta Sanna joutui myöntämään itselleen, ettei ollut kyennyt luomaan kestävää hyvinvointia itselleen tai joukkueelleen. Tuossa elämänsä käännekohdassa Sanna päätti lähteä selvittämään perinpohjaisesti, mistä palikoista toisaalta oma hyvinvointi koostuu ja toisaalta miten hän voi valmentajana luoda paitsi tuloksia, myös hyvinvointia muille. Samalla Sanna huomasi, etteivät perinteiset keinot välttämättä yksin riittäneet optimaalisen terveyden ja elinvoimaisen olotilan saavuttamiseen.

Sanna on päässyt opiskelemaan alan pioneerien johdolla Suomessa ja ulkomailla kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kukoistukseen tähtääviä metodeita sekä soveltamaan oppimaansa käytäntöön monipuolisissa työtehtävissään hyvinvoinnin parissa. Erityisesti Sanna on pureutunut holistiseen terveyskäsitykseen ja coachingiin, somaattisiin kehoa ja mieltä yhdistäviin harjoitusmuotoihin sekä muutosten tukemiseen terveyspsykologisesta ja ratkaisukeskeisestä näkökulmasta.