Hyvinvointimatkalla

Miten löytää itsevarmuus coachina?

10.02.2022 · Anna Korhonen Miten löytää itsevarmuus Coachina? Se selviää uudesta blogistamme!

Oletko Health Coach -opiskelija, uraa valmennuksen parissa aloitteleva tai sitä harkitseva, ja pohdit, miten voisit löytää lisää itsevarmuutta coachingiin? Olet tärkeän asian äärellä! Kokosimme tähän blogiin muutamia konkreettisia keinoja, joiden avulla voit oppia vahvistamaan itseluottamustasi asiakastyössä.

Voit työskennellä ollaksesi itsevarmempi ja oppia valmentamaan itsevarmasti. Itseluottamuksen rakentaminen hyvinvointivalmentajana on kuitenkin usein prosessi. Aloittaessasi valmentamisen, mieleesi voi tulvia epäilyksiä, jotka voivat estää sinua tekemästä sitä työtä, jota varten olet syntynyt.

Mieleesi on saattanut juolahtaa esimerkiksi joku näistä lauseista:

”Olenko tarpeeksi hyvä hyvinvointivalmentaja?”
”Minulla ei ole tarpeeksi asiakkaita, joten teen varmaan jotain väärin.”
”Minun täytyy valmentaa ilmaiseksi, koska olen uusi valmentaja ja vielä opettelemassa valmentamista.”
”Itseluottamukseni vahvistuu, kun minulla on X määrä maksavia asiakkaita.”

Useimmat valmentajat painivat jossakin vaiheessa matkaansa itseluottamuksen kysymysten parissa. Se on täysin luonnollista ja hyväksyttävää! Itseluottamuksen kasvattaminen ja rakentaminen valmentajana on tärkeä osa coaching-matkaa, ja olemme täällä tukemassa sinua matkan jokaisessa vaiheessa.

Haluatko rakentaa itseluottamustasi valmentajana ja vähentää negatiivista puhetta itsestä, jotta sinusta voi tulla sellainen coach, joksi sinut on todella tarkoitettu?

Tutustu seuraaviin vinkkeihin ja itsevarmuus coachingiin voi löytyä nopeammin kuin arvaatkaan!

Visioi, millainen coach haluat olla

Luo selkeä visio siitä, kuka ja missä haluat olla 6 kuukauden tai vuoden päästä. Visualisointi auttaa vahvistamaan tavoitteita, ja saavuttamaan ne helpommin.

Helppo visualisointiharjoitus on käyttää viisi minuuttia päivässä sulkien silmäsi ja kuvitellen itsesi vuoden päästä. Miltä elämäsi valmentajana näyttää? Kuinka monta asiakasta sinulla on? Miltä sinusta tuntuu, kun saat työskennellä upeiden asiakkaidesi kanssa?

Itsevarman työskentelyn visualisointi auttaa ohjelmoimaan aivosi tähän mielentilaan ja vie sinua kohti omaa tavoitetilaasi valmentajana.

Itseluottamusta Coachina voi kehittää monin eri tavoin. Lue konkreettisia keinoja artikkelistamme.

Vahvista uskomuksiasi onnistumiseen

Tiesitkö, että sinä olet itse itsesi suurin kannustaja! Kannustaminen saattaa kuitenkin välillä arjessa unohtua, joten vahvistavilla affirmaatioilla voi olla tärkeä rooli omista vahvuuksista ja intohimosta muistuttamisessa. Löytämällä arkeen toimintatapoja itsensä kannustamiseen, myös haastavissa hetkissä, kasvat sellaiseksi coachiksi, joka ei jää jumiin vastoinkäymisiin.

Vahvistavista voimalauseista esimerkkejä ovat seuraavat arkeen ripoteltavat affirmaatiot:
❤︎ Jokainen päivä on oppimiskokemus, ja näen sen mahdollisuutena kasvaa.
❤︎ Ansaitsen olla onnellinen ja menestyvä.
❤︎ Olen itsevarma, älykäs ja osaava. Huomaanko sen, mitä kaikkea olen jo saavuttanut?
❤︎ Uskon taitoihini ja kykyihini. Löydän aina keinon selvitä myös haasteista.

Rohkene kuunnella intuitiotasi

Intuitiosi kuunteleminen johti sinut tänne, Health Coachingin pariin. Olet kiinnostunut ja inspiroitunut terveydestä, hyvinvoinnista ja valmennuksesta, eikä ole suurempaa itseluottamuksen osoitusta, kuin tehdä sitä, mitä rakastaa! Jos et ole itsevarma eteesi avautuvasta polusta, pysähdy ja pohdi – mitä sydämesi kertoo? Käytä aikaa tulkitaksesi sydämesi ääniä ja anna tilaa muutokselle.

Hyväksy epätäydellisyytesi

Ei ole olemassa täydellistä Health Coachia. Kun hyväksyt tämän totuuden, näet epävarmuudetkin kasvun paikkoina ja työkaluina luottamuksesi rakentamiseen. Tunnistamalla oman epätäydellisyytensä ja tekemällä sitä, mikä itsestä tuntuu parhaalta, edesauttaa itseluottamuksen vahvistumista.

Epätäydellisyyden hyväksymiseen sisältyy myös se, ettei vertaile itseään muihin. Toki muista ammattilaisista voi inspiroitua, mutta toisen valokeila-hetken vertaaminen omaan takahuoneeseen ei johda mihinkään. Pidä siis fokuksesi ennen kaikkea omassa tekemisessä ja valitsemallasi tiellä. Toisaalta hyväksymällä niin omat kuin muidenkin virheet osana kasvuprosessia voit muuttaa ne oppimiskokemuksiksi. Käytännön tekemisen kautta oppiminen on syvällistä, ja sitä kautta löytyy myös parhaiten oma tapasi coachata. Voimasi, tietosi ja itseluottamuksesi kasvavat, kun sallit itsesi sisäisen luottamuksen vahvistamisen ohella myös ryhtyä toimintaan.

Katso lisää itseluottamuksen rakentamisesta oheisista aiemmista Perjantaieväät-jaksoista Facebookista ja Instagramista.
Uusia jaksoja pääset katsomaan vuoroviikoin IG:n ja FB:n puolelta perjantaisin klo 12.30. Tervetuloa mukaan linjoille! 😊💛✨

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkattu *:llä.