Hyvinvointimatkalla

Miten toteuttaa omaa intohimoa päivätyön rinnalla? Lue 5 ajatteluasi mullistavaa vinkkiä urapolullesi!

12.09.2022 · Anna Korhonen Jos mietit, että miten voisit toteuttaa omaa intohimoasi päivätyön rinnalla - lue vinkit uusimmasta blogistamme!

Kun huomaat ensimmäisen kerran, että haluat muuttaa urasi suuntaa ja seurata intohimoasi, saatat tuntea, että unelman saavuttaminen on mahdotonta, koska päivätyösi vie sinulta kaiken ajan ja energian. Haluamme kuitenkin kertoa, että se on mahdollista – tarvitset vain toimivan strategian!

Kokosimme tähän blogiimme muutamia vinkkejä, kuinka voit seurata unelmiasi ja muuttaa intohimosi uraksi, vaikka työskentelisitkin vielä tällä hetkellä muualla.

1. Kirkasta lopullinen tavoitteesi ja aikakehys sen saavuttamiselle

Mikä tahansa unelmasi onkin, on tärkeää, että sinulla on selkeä visio lopullisesta tavoitteestasi, jotta voit varmistaa, että jokainen sen jälkeen tekemäsi askel vie sinut lähemmäs tavoitteesi saavuttamista. Käytä siis rauhassa aikaa tavoitteesi määrittelyyn.

2. Luo suunnitelma

Jotta pääset tavoitteessasi parhaaseen mahdolliseen tulokseen, hahmottele paperille sen eri vaiheet tärkeysjärjestyksessä, jotka näet matkallasi saavuttaaksesi lopullisen tavoitteesi. Suunnitelmasi olisi hyvä sisältää vähintäänkin tehtävien erittelyn kuvauksineen ja aikataulun niiden toteuttamiseen.

Esimerkiksi useampi yhteisömme opiskelija on lähtenyt kokeilemaan siipiään hyvinvointiuralla päivätyön rinnalla osa-aikaisesti, ja pystynyt laaajentamaan toimintaansa nähdessään konkreettisia tuloksia.

3. Ole realistinen

Vaikka olisit innokas saavuttamaan lopullisen tavoitteesi, on tärkeää muistaa, että sinulla on rajallinen määrä aikaa vapaana vaikkapa päivätyösi ja muiden sitoumusten ulkopuolella. Varmista siis, että itsellesi asettamasi deadlinet ovat realistisia muu elämäsi huomioon ottaen. Näin ehkäiset sitä, että alkuinnostuksen jälkeen motivaatio lopahtaisi ja tavoite jäisi vain haaveeksi.

4. Järjestä ympäristö tukemaan onnistumistasi

Keskittymisen ohjaaminen tärkeään tavoitteeseen vaatii usein järjestelmällisyyttä elämän eri osa-alueilla. Joskus jo se, että järjestelee oman työpöydän ja muun työympäristön seesteisemmäksi, on oleellinen askel muutoksen vastaanottamiselle. On myös tärkeää, että oma lähipiiri on tietoinen omista tavoitteista ja niiden eteen tehtävistä valinnoista. Järjestelmällisyyttä voi siis olla myös se, että valmistelee läheiset ihmissuhteet tukemaan sinua muutoksen keskellä.

Lue blogistamme 5 vinkkiä, miten voit toteuttaa intohimoasi päivätyön rinnalla.

5. Muista palkita itseäsi

Jotta etenet kohti omia tavoitteitasi myös alkuinnostuksen jälkeen samalla positiivista vahvistusta keräten, muista palkita itseäsi tärkeiden välietappien saavuttamisesta myös matkan varrella.

Omaa edistymistäsi seuraamalla voit myös nähdä, kuinka pitkälle olet jo päässyt!

Iloa ja intohimon energiaa syksyysi!

_________________________________________

Kun haaveilet urasta hyvinvoinnin parissa, tarjoamme siihen tukea askel askeleelta sekä jo toimivaksi todetut mallit ja parhaat käytänteet, jotta sinä voit edetä kohti tavoitteitasi ja unelmiesi uraa, joka myös tukee haluamaasi elämäntyyliä. Laita meille viestiä koodilla HYVINVOINTIURA, kun haluat kuulla lisää.

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkattu *:llä.