Hyvinvointimatkalla

Näin Health Coachit työllistyvät

14.12.2021 · Anna Korhonen & Sanna Spohr

On tosiasia, että Health Coaching on Suomessa vielä melko nuori ala. Sen sijaan valtameren toisella puolella, Yhdysvalloissa, tämä on jo iso, reilusti yli kuuden miljardin dollarin bisnes. On arvioitu, että ala tulee kasvamaan entisestään, ja tulee jo ensi vuonna olemaan 8 miljardin dollarin ala, jossa työskentelee yli 120 000 Health Coachia. On siis vain ajan kysymys, milloin myös täällä meillä Health Coaching nousee suuren yleisön tietoisuuteen.

Miten Health Coachit työllistyvät ja miten luoda itselleen kannattava unelmien ura hyvinvoinnin parissa? Vastaamme näihin kysymyksiin tässä artikkelissamme! Hyppää mukaan oppimaan lisää tulevaisuuden kiinnostavasta uravaihtoehdosta.

Kenelle sinä haluat työskennellä?

Mitä tulee Health Coachingiin, sillä missä ja kenen palveluksessa päätät työskennellä, on suuri vaikutus siihen, millaiseen ansioon ja työskentelyrytmiin voit päästä.

Unelmana hyvinvointialan yrittäjyys?

Yrittäjänä toimiminen on joustavin vaihtoehto Health Coachin uralla. Yrittäjyys tuo vapautta, ja toki samalla myös vastuuta. Esimerkiksi asiakkaiden määrä on täysin riippuvainen sinusta ja omasta toiminnastasi! Jos kuitenkin opit oleellisimmat seikat asiakashankinnan ja oman yrityksesi – eli pitkälti itsesi – johtamisen suhteen, vain taivas on rajana. Jos puolestaan toivot, että pystyt keskittymään pääasiassa coachingiin, työskentely toisen palveluksessa tai esimerkiksi yrityksen sisäisenä coachina voi olla parempi vaihtoehto.

Useat Health Coach Academyn koulutuksen valinneet opiskelijat hakevat meille, koska haluavat Health Coachingista ammatin tehden tätä työtä joko osa-aikaisesti tai kokopäiväisesti. Toisaalta osa osallistujista hakeutuu koulutukseen myös sen pohjalta, että haluaa pystyä auttamaan itseään ja läheisiään eteenpäin sekä hyödyntää näitä taitoja joissain muissa tehtävissä, kuten esimerkiksi hyvinvointialan töissä tai vaikkapa koulutus- tai johtotehtävissä.

Jotkut unelmoivat Health Coachin työn yhdistämisestä johonkin aiempaan osaamisalueeseen, ja ovatkin pystyneet koulutuksen myötä alkaa rakentaa omannäköisiä paketteja ja ottaa koko osaamisensa käyttöön. Kattava työkalupakki sekä käytännönläheiset mallit liiketoiminnan kehittämiseen auttavat sinua luomaan ja käynnistämään kannattavan toiminnan hyvinvoinnin ympärille.

Kun toiveenasi on omannäköinen ura hyvinvoinnin parissa, joka sisältää muiden ihmisten auttamisen ja inspiroimisen – opiskelu Health Coachiksi antaa kattavat käytännölliset eväät sekä myös riittävän tietopohjan luoda joustavan, omaan arkeen soveltuvan itsenäisen urapolun.

Health Coachina voit toimia sekä yrittäjänä että palkkatyössä.

Palkkatyöhön yritykseen?

Suuremmat, kuten esimerkiksi digi- ja vakuutusalan yritykset, tarjoavat erilaisia ​​uramahdollisuuksia hyvinvointivalmentajille, mukaan lukien työntekijöiden neuvonta sekä kunto-, ravitsemus- ja terveysohjelmien toteuttaminen paikan päällä. Tämä on jo vakiintuneempi käytäntö Yhdysvalloissa.

Myös monet kuntosalit ja hyvinvointikeskukset, kylpylät ja esimerkiksi joogastudiot palkkaavat Health Coacheja tukemaan asiakkaiden hyvinvointia.

Yrityksessä työskentely tarjoaa tyypillisesti säännöllisen palkan ja edut, ja sopii erinomaisesti niille, jotka painottavat arjessaan vakautta. Vaikka palkkatyössä myynnin ja markkinoinnin rooli voi jäädä vähemmälle, on näiden taitojen oppiminen silti tärkeää, sillä niitä hallitsemalla ei tule koskaan jäämään ilman töitä.

Yhteistyökumppaniksi muille terveyden alan ammattilaisille?

Myös monet hyvinvointialan ammattilaiset ovat huomanneet, miten Health Coachin palvelut voivat parhaimmillaan täydentää muiden ammattilaisten osaamista. Siinä missä muilla ammattilaisilla ei välttämättä ole aikaa, resursseja tai osaamista huolehtia, että annetut ohjeet ja elintapamuutokset viedään käytännön tasolle, pystyy Health Coach toimimaan rinnallakulkijana ja tämän puuttuvan palasen täydentäjänä.

Näitä ammattilaisia voivat olla esimerkiksi lääkärit, naturopaatit, kiropraktikot ja monien täydentävien hoitomuotojen tarjoajat. Suomessa tämänkaltainen liike on lähtenyt käyntiin yksityisten keskusten, kokonaisvaltaisemman luontaislääketieteen puolelta sekä funktionaalisten klinikoiden keskuudessa.

Health coaching alana tarjoaa erilaisia työllistymismahdollisuuksia. Lue lisää Health Coach Academyn blogista!

Health Coaching on ihmisläheinen ala – myös tulevaisuudessa

Vaikka yhä suurempi osa työnkuvista tullaan digitalisoimaan tulevien vuosien aikana – henkilökohtaisen sparrauksen ja valmentamisen suosio kasvaa kohisten. Health Coaching onkin alana yksi tulevaisuuden merkittävistä koko terveydenhuollon kentän mullistavista suuntauksista, jonka keskiössä on ja tulee varmasti jatkossakin olemaan ihmisten välinen kohtaaminen.

Opiskele Health Coach Academyssa ja liity tulevaisuuden hyvinvointialan edelläkävijöiden joukkoon

Haku vuoden 2022 Int Health Coach® -koulutusohjelmaan on nyt auki. Täytä hakemus täältä, niin keskustellaan yhdessä sinun uratavoitteistasi ja tehdään ne yhdessä todeksi!

Kommentoi

Sähköpostiasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkattu *:llä.